Квадроцикл – найкраще рішення для бездоріжжя!

Для їзди по бездоріжжю потрібен спеціальний транспортний засіб у вигляді квадроцикла. За своїм дизайном він вважається мотоциклом, але оснащений чотирма колесами та більш кращою підвіскою. Але вибрати правильний квадрооцикл для певних потреб не так просто, оскільки ця техніка випускається в різному виконанні. Для того щоб не заплутатись у виборі ми звернулись за допомогою до спеціалістів магазину moto-moto.lviv.ua.

Типи квадроциклів

Їх багато, але найпопулярнішими вважаються такі моделі:

  • Утилітарні. Вони оснащуються потужним ДВЗ і досить надійною підвіскою, і така техніка апріорі вважається найкращим вибором для мисливців чи рибалок.
  • Спортивні. Коли потрібно їздити швидко по бездоріжжю, то краще обрати даний тип техніки, що важить мало, але відрізняється куди потужнішим двигуном.
  • Туристичні. Моделі такої категорії оснащуються потужним ДВЗ, мають високий кліренс та оснащуються двома сидіннями, що дозволяє їздити з комфортом двом людям на значні відстані.
  • Дитячі моделі. Вони з’явилися нещодавно, але вважаються найкращим подарунком для хлопчика – оснащуються потужним двигуном (до 10 к/с), мають АКПП і повний захист від перевертання.

Двигун

При виборі квадроциклів потрібно дивитися на його серце. Найбільш потужні, легкі та компактні моделі часто оснащуються двотактними ДВЗ, які при високих обертах гарантують високий рівень потужності.

Коли на порядку денному стоїть високий рівень паливної ефективності, оптимально вибирати моделі з чотиритактними ДВС, у яких руховий блок працює на чистому бензині, і в середньому споживання пального у цих версій становить не більше 5-6 літрів, якщо двигун має робочий об’єм до 1000 см3.

Підвіска

Особливої уваги вимагатиме до себе і підвіска. Утилітарні версії досить часто оснащуються залежною підвіскою сталевих мостів, здатних витримувати серйозні навантаження (до 350 кг). І досить часто квадроцикл оснащується розподільною коробкою, завдяки якій можна включити найменшу швидкість і виїхати з будь-якої трясовини. Для болотистих місць цей варіант вважається найбільш оптимальним і надійним. Але для спортивної і екстримальної їзди краще вибирати версії квадроциклів з незалежною підвіскою та підвищеним кліренсом. Такий тип підвіски значно відрізняється підвищеною складністю, тому її потрібно регулювати, проте вона дозволяє та допомагає згладжувати будь-які сильні удари.