Ford Ecosport залишає американський ринок

Нещодавно Ford оголосив про свій вихід з Індії. Він був останнім «західним» автовиробником, який все ще працював в Індії. І ось через 27 років роботи та понад 2 мільярди доларів збитків за останні 10 років, Ford вирішив піти і з Індійського ринку. Завод у Сананді зупинять у 4 кварталі цього року, а завод у Ченнаї припинить відправку автомобілів на експорт наприкінці цього року та закриється у середині 2022-го.

Здавалося б який зв’язок з індійськими заводами Ford, кросовером Ecosport та автомобільним ринком США? Справа в тому, що Ecosport, що поставляється в США, виробляється саме в Індії. І відповідно останні кросовери будуть відвантажені до США наприкінці цього року. Запасів Ecosport у дилерів вистачить ще приблизно півроку.

Ford Ecosport це один із найдоступніших кросоверів у Північній Америці. У США ціни на нього починаються із 20 395 доларів. До речі, цей компактний кросовер, який привезли зі США, популярний і в українських дівчат. Вони цінують його головним чином за компактний розмір та практичний кліренс.