Презентацію Hyundai Ioniq 6 відклали на 2022 рік

Hyundai відклав випуск електромобіля Ioniq 6 на травень-червень 2022 року. Судячи з інсайдерської інформації, головною зміною має стати зовнішність. Новий електромобіль може стати дуже схожим на недавній концепт Prophecy, його фото вищі.

Однак крім косметичних змін переднього та заднього бампера, а також світлотехніки, буде й значне технічне доопрацювання. Для впевненої конкуренції корейському електромобілю не вистачає дальності ходу, її хочуть збільшити. За той час поки Ioniq 6 розроблявся багато що встигло змінитися. Безліч країн оголосили про планову електрифікацію автопарку та відмову від класичних двигунів внутрішнього згоряння. І майже у кожного автовиробника з’явилося хоча б кілька нових електромобілів з характеристиками, що перевершують Ioniq 6.

Серійний Ioniq  повинен отримати батарею на 77.4 кВтг замість 72,6. Зі збільшеною батареєю заявлений запас ходу – 500 км. Інші технічні зміни виробник поки що тримає в таємниці.

Деякі джерела повідомляють, що причиною перенесення може бути зупинка заводу Hyundai Asan з метою капітального ремонту. А Ioniq 6 має проводитися саме на цьому заводі. Імовірно, ремонт триватиме до січня 2022 року.