Як правильно вибрати незамерзаючу рідину для омивача автомобіля?

Експлуатація автомобіля в холодну пору року передбачає низку особливостей, від обліку яких залежить безпека та безпроблемність використання автомобіля. Автовласнику необхідно буде правильно вибрати та придбати спеціальну незамерзаючу рідину, яка використовується для омивання стекол автомобіля. Саме про те, як вибрати незамерзайку ми розповімо в цій статті.

Складнощі вибору

Багато хто з нас може здатися, що будь-яка незамерзаюча рідина може використовуватися для омивання стекол автомобіля. Однак насправді необхідно правильно підбирати такі склади, які були б повністю нешкідливі для пластику і всієї системи омивання скла, а компоненти, що містяться в незамерзайці, були б екологічні та безпечні для людини.

Використання неякісної незамерзаючої рідини може призвести до появи на форсунках різних відкладень, які, зрештою, виведуть їх з ладу, а автовласнику доведеться виконувати складний і дорогий ремонт. Багато виробників такої незамерзаючої рідини для автомобілів не обтяжують себе використанням якісних та безпечних хімікатів, що може призвести до важких отруєнь водіїв та пасажирів, які, перебуваючи в салоні автомобіля, вдихають пари незамерзайки при омиванні стекол.

Як правильно вибрати незамерзаючу рідину для авто?

Багато хто з нас просто не знає, за якими критеріями слід вибирати таку незамерзаючу рідину. На жаль, досить часто автовласники вибирають незамерзайку виходячи з ціни, купуючи найдешевші екземпляри. Подібне часто призводить до неправильного вибору, а така автохімія просто замерзає при настанні холодів, має неприємний запах і неякісно очищає стекла від забруднень.

Якщо ви хочете правильно вибрати таку незамерзаючу рідину, вам необхідно в першу чергу звернути увагу на її склад. Така незамерзайка має містити спирт, поверхнево-активні речовини, барвники та амортизатори, воду. Причому можуть використовуватися різні види спиртів, у тому числі й етиловий та ізопропіловий спирт. А ось використати незамерзайки, виконані на метиловому спирті, сьогодні заборонено, оскільки цей хімікат отруйний і може призвести до важких отруєнь навіть при вдиханні невеликої кількості парів цього хімікату.

Незамерзайка, виконана на ізопропіловому спирті, має доступну вартість, при цьому такий хімікат повністю безпечний у використанні. Його єдиний недолік – це вкрай неприємний запах, усунути який навіть використанням різних ароматизаторів неможливо. Саме тому можемо порекомендувати вам надавати перевагу автохімії, яка виконана на етиловому спирті. Такий спирт не має неприємного запаху, він не отруйний, але має дещо більшу вартість.

Також при покупці вам необхідно оглянути саму каністру із незамерзаючою рідиною. На дні повинен бути осад, а при збовтуванні на поверхні незамерзайки з’являється невелика кількість стійкої піни. Купуйте незамерзайку виключно у прозорих каністрах, які мають якісні міцні пробки. Також зверніть увагу на наявність етикетки із складом конкретної автохімії. Придбати незамерзаючу рідину без такої етикетки зі складом не рекомендується.

Якісна незамерзаюча рідина міститиме в своєму складі поверхнево-активні речовини, які відповідають за очищення лобового скла від забруднень. Такі миючі речовини повинні бути нейтральними по відношенню до гуми та інших матеріалів. Це дозволить забезпечити якісне очищення лобового скла від різних забруднень, а сама незамерзайка буде повністю безпечна у використанні і при цьому вона матиме приємний запах і доступну вартість.

Рекомендації щодо вибору такої автохімії

Придбати таку автохімію краще не у звичайних гіпермаркетах чи на заправках, а у спеціалізованих магазинах автомобільної хімії. Це дозволить вам бути впевненим у придбанні якісної незамерзаючої рідини, яка одночасно ефективна у використанні та повністю безпечна.

Не купуйте дешевий сурогат, який не тільки не є ефективним, а й просто небезпечним у використанні. Пам’ятайте, що якісні незамерзаючі рідини відрізняються економічністю у використанні.